сряда, 4 ноември 2009 г.

Урок

Какво е да си доброволец? Каква ли пък е тази сила, която да кара млади хора да жертват свободно време и да правят нещо? Ами.......и аз не знам. Затова пиша това :))) Малко странно, но факт. Не че нещо - просто да си доброволец е усещане. Усещане за колектив, удовлетворение от свършената работа, комуникация, усъвършенстване.
Казват, че трудно се става лидер. трябвало да се родиш такъв или да се научиш да бъдеш। Но според мен и двете са валидни. Откъде знам ли?.....Ето това е отговорът. Освен многобройните приятели, щастието да изпълниш някаква кауза и вътрешното удовлетворение да помогнеш на някого има и още един изключително важен аспект - т.н. soft skills . Общуването е изкуство. Да привлечеш вниманието, да накараш другите да те чуят, да ви последват, да се обосновете правилно....Магии, дарби....ДА бе!!! Просто практика преплетена с опити, грешки и много наблюдение. И най-вече самоанализ... То май самоанализът е в основата на всичко. Дали е любов или урок по логика...ситуациите, в които сме поставени би трябвало да ни учат....но само ако имаме очи да видим урока.
Затова отворете очи, затворете уста и се вслушайте в урока। Кой урок? Ще видите....

2 коментара:

Unknown каза...

Браво бе Лили!Не знаех че си такава писателка ;)) Специално с втората част на тая статия се съгласявам напълно-във всяка ситуация или печелиш /образно казано/ или научаваш нещо /чрез въпросния самоанализ/.Това е моито виждане на нещата от доста време но нямах представа че и ти мислиш така.

Unknown каза...

хаха, явно трябва още да се опознаваме ;))) Но се радвам, че мислищ така!!!
Лили

Powered By Blogger