вторник, 8 юли 2008 г.

Психо....логи(к)а

Замисляли ли сте се колко важно нещо е психологията? Да бе. Я пак! Замисляш се.....и примерно описваш много важно събитие в твоя живот. Преобразувано на хартия всичко добива една трансмагичност. Добива друг облик......Почти като разликата между писмата, писани наум и наяве :) Дрън дрън и стига общи приказки!
Става д ума за психологията - тази уж маловажната, ежедневна психология. Кой как е реагирал и защо. Хубаво е да можем да анализираме действията на другите. Седите с рпиятелка и тя ви разквазва какво било станало...." И той к'вооооо" си е емблематично за народопсихологията на българина. И все пак не осъзнавах, колко е важно да си наясно с мотивацията си, докато не се сблъсках с книгата на Мадлен Алгафари. (тук скобата е за хора, които са живели на Марс последните 10 години - тя е един от най-популярните психолози и психоаналитици в България и постоянно я канят по медии, безкрайно трудно е да си запишеш час при нея, съпруга е на Нидал Алгафари, който е един голям човек...с чувство за хумор....а и отскоро тя пише книги съ стихоове, които сигурно са хубави, но аз стихове не чета, както и описва психослучаи на свои пациенти И това изречение стана доста дълго...). И чета си аз книжката и в един момент единия клиничен случай толкова ме завладя....може би защото ставаше дума за лекуане на депресия, а аз съм си склонна към подобни състояние. Но самия случай бе толкова грабващ - почти като мини книга в книгата. Или като сценарий на филм - доста драматичен, но все пак доста човешки. И все пак, четейки всички тези приложни психологии се замислих как всяко едно малко нещо може да окаже огромно влияние на нашата психика. Репликите, които мама ни казва, когато направим беля....или думите, с които отвръщаме на другите, когато ни ядосат. Ами думите. Колко много ни объркват думите. Пробвали ли сте скоро да говорите с любимия без думи. НЕ ДА ПРАВИТЕ СЕКС. Просто да говорите.....без думи. Ами пробвайте...и то сега :)
И аз пак да попитам. Замисляли ли сте се колко важно нещо е психологията? Сега звучи по друн начин, нали.....Ами бягайте до книжарницата за "Вяра имам" и като се върне любимия го прегърнете с поглед и му изкажете най-милите послания....без думи! А ако нямате любим - CALL ME, BABY ;)

Няма коментари:

Powered By Blogger